| Hjemmesiden er under design |
BRUG FOR HJÆLP? +45 20 61 62 92
E-mærket
Der er 6 varer.

10.000 år med cannabis

Fra medicin til rusmiddel – fra lovlig til ulovlig. Brugen af den grønne hamp plante er i århundreder gået fra den ene yderlighed til den anden – fra forbud til anerkendelse. Cannabisplanten har været voldsomt udskældt og kriminaliseret gennem de seneste 50 år. Dette er dog kun kort tid i den samlede periode, hvor mennesker har kultiveret og brugt cannabisarterne Sativa og Indica som mad, medicin og byggemateriale. Siden anden verdenskrig har vores kulturelle samfundsudvikling, sat en stopper for brugen af cannabis som medicin i mange samfund. Dialogen omkring medicinsk cannabis er dog taget til inden for de seneste 10 år. Dette har medført en dansk forsøgsordning med medicinsk cannabis og legalisering af registrerede CBD-produkter til privat forbrug.

Fra middelalderen havde alle apoteker cannabis på hylderne, og det blev brugt mod bl.a. mavepine og gigtsmerter. Endvidere brugte befolkningen cannabis som smertestillende medicin på samme måde, som vi i dag bruger Panodiler. Men Cannabis kan meget mere: Cannabis er antiflammatorisk, formindske allergier-, nervøsitet, formindske gigt smerter, hjælpe til med at forbedre kræft syntome, formindske kroniske smerter, lette fordøjelses problemer-, Homøostase-, tarmsygdom-, betændelse i kroppen, mobilitet blivr bedre og formindske hudproblemer.

Det er vigtigt at kende forskellen på underarterne af cannabis, både i kulturelle sammenhænge og ifm. medicinsk brug. Sativa, også kendt som “Marihuana”, besidder psykoaktive effekter via THC. Det er den plante, der bliver dyrket til rygning, og går under navne som weed og pot. Sativa L, der har sit L efter botanikeren Carl Linnaeus, er bedre kendt som hamp. Denne plante har ingen psykoaktive stoffer i sig og bruges i industrielle sammenhænge til fibre, tøj og brændstof. Derudover bruges den til cannabis-baseret medicin som olier, der ikke indeholder THC.

Herunder kan du læse meget mere om produkterne og hvilken der er bedst for din dyr.